ACUPUNCTUUR; WAAROM EN HOE ?

Acupunctuur wordt in onze westerse wereld meestal toegepast als aanvulling op de reguliere geneeskunde. Volgens de oeroude Chinese filosofie zijn alle lichamelijke klachten en ziekten een uiting van een verstoorde energie-balans. Middels acupunctuur kan men, in combinatie met een gezonde levensstijl (waaronder gezonde voeding, goede ademhaling en juiste lichaamsbeweging), de energie-huishouding verbeteren waardoor u zich lichamelijk en geestelijk beter voelt en het optreden van daadwerkelijke lichamelijke schade voorkomen of beperkt kan worden.

 

Acupunctuur = meer dan alleen maar naalden!

De klassieke acupunctuur behandeling wordt uitgevoerd met fijne naalden die op specifieke plaatsen in de huid worden gebracht; dit kan op het lichaam, op pols en/of enkel, in het oor (auriculo) of op de schedel zijn. Daarnaast worden ook andere, vaak aanvullende technieken zoals moxatie (verwarmen), cuppen (vacuum-trekken), laser, electro acupunctuur of acupressuur (locale druk) toegepast. Al deze technieken zijn bedoeld om de energiestroom in een deel van het lichaam te stimuleren of te remmen. 

Om de effecten van acupunctuur te ondersteunen kunnen Chinese kruiden worden ingenomen. Dit kan zowel in tablet-vorm als in druppels.

 

Verdere informatie over acupunctuur kunt U ook vinden op www.acupunctuur.nl

 

QI-MOTION | Praktijk voor Acupunctuur, Qigong en Mindfulness; Echt - Limburg